Θερμομόνωση - Θερμοπρόσοψη 

Θερμομόνωση & Θερμοπρόσοψη Άριστης Απόδοσης

Θερμομόνωση

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει θερμομονωτικές εργασίες και θερμοπροσόψεις κάθε τύπου σε Αθήνα, Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα! Το ειδικευμένο, έμπειρο συνεργείο της TECHNICAL EXPRESS θα εκτιμήσει τις ανάγκες του χώρου και θα προτείνει το είδος θερμομόνωσης και θερμοπρόσοψης με τα πιο αποδοτικά αποτελέσματα για το κτίριο, την περιοχή και το κλίμα στο οποίο βρίσκεται.

Με τον όρο θερμομόνωση εννοούμε την προστασία ενός κτιρίου (ή ορισμένων επιφανειών του) από το κρύο και τη ζέστη από τις θερμικές απώλειες, με σκοπό την επίτευξη και τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του όλο τον χρόνο.
Με απλά λόγια, η θερμομόνωση δεν επιτρέπει στην εξωτερική θερμοκρασία να επηρεάσει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού ή του κτιρίου.
Η θερμομόνωση θεωρείται πλέον απαραίτητο στοιχείο για κάθε σύγχρονο κτίσμα, χώρο και επαγγελματική εγκατάσταση, επειδή μειώνει σημαντικά το κόστος της θέρμανσης και της ψύξης, συμβάλλοντας σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Επιπλέον, βοηθάει στη μείωση της ηχορύπανσης.

Θερμική Απώλεια

Η θερμομόνωση αποτελεί την καλύτερη λύση σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα των κτιρίων στην Ελλάδα - την απώλεια θερμότητα. Όλα τα κτίρια που χτίστηκαν μετά το 1980 είναι μονωμένα βάσει του Κανονισμού Θερμομόνωσης, αλλά το 82% των κτιρίων στην Ελλάδα έχουν κατασκευαστεί πριν το 1980, με αποτέλεσμα να μην διαθέτουν μόνωση. Η αναλογία

κατανάλωσης ενέργειας (και του κόστους της φυσικά) για τις ανάγκες θέρμανσης-ψύξης μεταξύ κτιρίων με και χωρίς μόνωση είναι 1 προς 3! Η μόνωση ενός κτιρίου επιβραδύνει τη μεταφορά της θερμότητας, βοηθώντας έτσι το εσωτερικό του να παραμένει ζεστό τον χειμώνα και ψυχρό το καλοκαίρι.

Η απώλεια θερμότητας, από την άλλη, προκύπτει με διάφορους τρόπους. Συνήθως, το μεγαλύτερο ποσοστό θερμότητας χάνεται από τα παράθυρα, τις πόρτες, την ταράτσα, τους τοίχους και την οροφή. Εντοπίζοντας τις εστίες απώλειας, μπορούμε να λάβουμε αντίστοιχα μέτρα και να τις εξαλείψουμε ή έστω να τις μειώσουμε δραστικά.

Γιατί η Θερμομόνωση Είναι Απαραίτητη

Η σωστή μόνωση του κτιρίου εξαφανίζει τις θερμικές απώλειες και αυτόματα μειώνειτο κόστος της θέρμανσης και της ψύξης. Από τους τοίχους ενός κτιρίου διαφεύγει το35-40% της θερμότητας, αν είναι μονοκατοικία, ενώ αν πρόκειται για διαμέρισμαπολυκατοικίας το ποσοστό αυτό μπορεί είναι ακόμα και διπλάσιο! Επομένως, με τηνεφαρμογή θερμομόνωσης στους τοίχους μειώνεται σημαντικά η απώλεια ενέργειας καιταυτόχρονα εξασφαλίζεται 50% εξοικονόμηση στην κατανάλωση ενέργειας καιχρημάτων.

Επιπλέον, δεδομένου ότι η παραγωγή ενέργειας για θέρμανση και ψύξη είναιεξαιρετικά επιβαρυντική για το περιβάλλον, με τη μόνωση μειώνεται σημαντικά τοενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου και η μόλυνση που σχετίζεται με αυτό.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Είδη Θερμομόνωσης

Υπάρχουν δύο είδη θερμομόνωσης: αυτή που εφαρμόζεται στο εσωτερικό του χώρουκαι αυτή που γίνεται στο εξωτερικό του. Για να έχουμε το καλύτερο δυνατόαποτέλεσμα, τα δύο αυτά είδη μόνωσης θα πρέπει όχι μόνο να συνυπάρχουν, αλλά καινα έχουν εφαρμοστεί με υλικά που να συμπληρώνουν το ένα το άλλο – ή, ακόμηκαλύτερα, με τα ίδια υλικά.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει μόνωση του χώρου και εξωτερικά καιεσωτερικά, τότε συνήθως προτιμάται η λύση της εσωτερικής θερμομόνωσης, κυρίωςγιατί οι διαδικασίες εγκατάστασης μόνωσης στο εσωτερικό του σπιτιούολοκληρώνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα από αυτές στο εξωτερικό του.Επιπρόσθετα, το κόστος είναι μικρότερο.

Εσωτερική θερμομόνωση

Η εσωτερική μόνωση των τοίχων αποτελεί την παραδοσιακή μέθοδο θερμομόνωσης των σπιτιών. Τα τελευταία χρόνια, όμως, έχει αντικατασταθεί από την εξωτερική θερμομόνωση και εφαρμόζεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όταν δηλαδή δεν μπορεί να εγκατασταθεί η εξωτερική.

Το μονωτικό υλικό τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά όλων των κατακόρυφων τοίχων, δοκαριών και κολώνων του κτιρίου και προστατεύεται από κάποιο στερεό δομικό υλικό (π.χ. γυψοσανίδα), που λειτουργεί όπως το εσωτερικό επίχρισμα (σοβάς).

Είναι η ιδανική λύση κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, θέατρα, εκκλησίες και χώρους γραφείων, λόγω της άμεσης απόδοσής της στη θέρμανση και στην ψύξη. Θεωρείται, επίσης, εξαιρετική λύση στην περίπτωση που επιδιώκουμε ανεξάρτητη μόνωση για την ανακαίνιση του σπιτιού. Έτσι αναβαθμίζεται η θερμομονωτική αξία του χώρου χωρίς να χρειάζεται η συγκατάθεση των υπολοίπων ιδιοκτητών της πολυκατοικίας ή του ακινήτου. Επιπλέον, γίνεται σε όσα μέρη του κτιρίου δεν μπορεί να εφαρμοστεί η εξωτερική θερμομόνωση, για να μην δυσχεραίνεται η πρόσβαση σε αυτό.

Τα Πλεονεκτήματα της Εσωτερικής Θερμομόνωσης

 • Είναι οικονομικότερη από την εξωτερική θερμομόνωση. Το θερμομονωτικό υλικό δεν είναι εκτεθειμένο στις μεταβολές θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και επομένως δεν απαιτείται ιδιαίτερη προστασία με ακριβά υλικά λόγω των καιρικών μεταβολών. 

 • Τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι άμεσα, καθώς η θερμομόνωση βρίσκεται ακριβώς πριν από τα δομικά στοιχεία του τοίχου, με αποτέλεσμα το κτίριο εσωτερικά να θερμαίνεται γρηγορότερα τον χειμώνα και να ψύχεται ευκολότερα το καλοκαίρι.

 • Σε κτίρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηχομόνωσης υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ινώδη θερμομονωτικά υλικά με ηχο-απορροφητικές ιδιότητες (όπως είναι ο πετροβάμβακας, υαλοβάμβακας κ.ά.) τα οποία εκτός από την θερμομόνωση θα προσφέρουν στο κτίριο και προστασία από εξωτερικούς θορύβους.

 • Παρέχει καθολική και ολοκληρωμένη θερμομόνωση, καθώς υπάρχουν λύσεις για όλα τα είδη και τις επιφάνειες των κτιρίων (τοίχους, οροφή, δάπεδο).

 • Επειδή όλες οι εργασίες γίνονται στο εσωτερικό του κτιρίου, μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιόδους του έτους, υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

 • Δεν αλλάζει η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου καθώς δεν πραγματοποιείται καμιά εργασία στην εξωτερική πλευρά των τοίχων.

Μειονεκτήματα Εσωτερικής Θερμομόνωσης

 • Η εσωτερική θερμομόνωση δεν προστατεύει τον τοίχο και το σπίτι απόλυτα από τις μεταβολές της εξωτερικής θερμοκρασίας, όπως κάνει η εξωτερική θερμομόνωση.

 • Ελαττώνεται ο ωφέλιμος εσωτερικός χώρος του σπιτιού. Τα μονωτικά υλικά τοποθετούνται από την εσωτερική πλευρά και καταλαμβάνουν ένα μέρος του χώρου, περίπου 3-4%.

 • Δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα υγρασίας που προέρχονται από την εξωτερική επιφάνεια των τοίχων.

 • Όλα τα μόνιμα ή ημιμόνιμα προσαρτήματα (π.χ. πλαίσια κουφωμάτων, σώματα θέρμανσης) θα πρέπει να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν ξανά στη θέση τους.

 • Εξαιτίας της τελικής επιφάνειας από γυψοσανίδα, δεν μπορούν πλέον να κρεμαστούν σε αυτήν βαριά αντικείμενα.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Θερμοπρόσοψη κτιρίων (Εξωτερική Θερμομόνωση)

Θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση λέγεται η θερμομόνωση των προσόψεων ενός κτιρίου. Σχηματίζει ένα περίβλημα γύρω από το σπίτι σας, προστατεύοντάς το από τις κλιματολογικές συνθήκες.

Υπερτερεί τόσο έναντι του συμβατικού τρόπου θερμομόνωσης τοίχων (τουβλοδομή με θερμομονωτικό υλικό στο εσωτερικό της), όσο και της εσωτερικής θερμομόνωσης (θερμομονωτικό υλικό και γυψοσανίδα εσωτερικά των τοίχων) και αποτελεί χωρίς αμφιβολία την καλύτερη λύση για τη θερμομόνωση του ακινήτου, ενώ παράλληλα δεν επηρεάζει την εξωτερική αισθητική του.

Στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο εφαρμόζονται με επιτυχία συστήματα θερμοπρόσοψης εδώ και πενήντα χρόνια. Στην Ελλάδα οι κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες άργησαν αρκετά να υιοθετήσουν τον σύγχρονο τρόπο δόμησης. Μόλις τα τελευταία χρόνια αναγνωρίστηκε η αξία και τα πολλά πλεονεκτήματα της θερμοπρόσοψης. Τα πρόσφατα χρόνια εφαρμόζεται συστηματικά σε παλαιά κτίρια με ελλιπή ή καθόλου θερμομόνωση, ενώ είναι υποχρεωτική στις νέες οικοδομές βάσει του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού.

Τα συστήματα εξωτερικής θερμοπρόσοψης αποτελούνται από θερμομονωτικό υλικό (όπως διογκωμένη πολυστερίνη, πετροβάμβακα ή εξηλασμένη πολυστερίνη) το οποίο επιχρίεται με πολυμερισμένο κονίαμα. Με αυτόν τον τρόπο, ελαχιστοποιούνται οι θερμικές απώλειες του κτιρίου από τους εξωτερικούς τοίχους, με απόδοση που φτάνει ώς και 85%.

Τα Πλεονεκτήματα της Θερμοπρόσοψης

 • Το θερμομονωτικό υλικό εφαρμόζεται εξωτερικά και καθολικά, αποκλείοντας τη δημιουργία θερμογέφυρων στα κρίσιμα σημεία του κτιρίου (π. χ. δοκάρια, κολώνες). Η θερμομόνωση είναι απόλυτα ολοκληρωμένη.

 • Αξιοποιεί πλήρως τη θερμοχωρητικότητα των τοίχων. Τους χειμερινούς μήνες η θερμότητα, που παράγεται από τα θερμαντικά μέσα, αποθηκεύεται στην τοιχοποιία και επιστρέφει ξανά στο εσωτερικό του κτιρίου. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται ενέργεια και ο χώρος παραμένει ζεστός και μετά τη διακοπή της θέρμανσης. Αντίθετα τους καλοκαιρινούς μήνες οι τοίχοι δεν θερμαίνονται και επομένως μειώνεται η ανάγκη για κλιματισμό.

 • Προστατεύει τα δομικά στοιχεία από την υγρασία. Η εξωτερική μόνωση δημιουργεί ένα επιπλέον στρώμα προστασίας όλων των τοίχων του κτιρίου από τα στοιχεία της φύσης. Η βροχή και η υγρασία συναντούν ένα αδιαπέραστο εμπόδιο, καθώς τα τελικά επιχρίσματα που χρησιμοποιούνται είναι υδατοαπωθητικά ή και αδιάβροχα. Επιπρόσθετα, αποτρέπει την υγροποίηση υδρατμών στο εσωτερικό του κτιρίου ή και του ίδιου του τοίχου. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς οι υδρατμοί προκαλούν την ανάπτυξη μούχλας και άλγης.

 • Κατασκευαστικά, εξοικονομούνται πάνω από 5% σε τετραγωνικά. Δεν μειώνεται το εμβαδόν του εσωτερικού χώρου του κτιρίου, επειδή επιτρέπεται η τοποθέτηση της θερμοπρόσοψης εκτός του εμβαδού του υπάρχοντος κτιρίου ή της επιτρεπόμενης για ανέγερση επιφάνειας.

 • Μηδενική ενόχληση των ενοίκων. Στα υπάρχοντα κτίρια μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς να επηρεάζεται η καθημερινότητα των ενοίκων, επειδή όλες οι εργασίες γίνονται εξωτερικά.

 • Ανακαίνιση των όψεων. Μετά την εφαρμογή, η εξωτερική όψη του ακινήτου ανανεώνεται. Για την τελική επιφάνεια υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφορετικές υφές και αμέτρητες αποχρώσεις που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Τα χρώματα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και οι τοίχοι προστατεύονται από ρηγματώσεις, διχρωμίες, μούχλα, κούφιες επιφάνειες και πολλά άλλα προβλήματα που παρουσιάζουν οι κοινοί σοβάδες. Η θερμοπρόσοψη με χρωματιστό σοβά έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτό σημαίνει μηδενικό κόστος συντήρησης των εξωτερικών πλευρών ενός κτιρίου για πολύ μεγάλο διάστημα.

 • Εξοικονόμηση ενέργειας. Η σωστή εφαρμογή της θερμοπρόσοψης, οδηγεί σε εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου ή φυσικού αερίου άνω του 50%! Αυτό σημαίνει πως το συνολικό κόστος της αρχικής επένδυσης θα αποσβεστεί σε ένα διάστημα περίπου 5 ετών. Σε περιοχές με πιο έντονες διακυμάνσεις θερμοκρασίας το διάστημα αυτό μειώνεται σημαντικά.

Θερμομόνωση Διπλής Τοιχοποιίας

Η τεχνική της θερμομόνωσης στο διάκενο διπλής τοιχοποιίας αποτελεί έναν κλασικό τρόπο θερμομόνωσης των εξωτερικών τοίχων, κυρίως σε καινούρια κτίρια κατά το στάδιο της κατασκευής τους.

Σε αυτή τη μέθοδο, το θερμομονωτικό υλικό τοποθετείται μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τοίχου. Ο εσωτερικός τοίχος από τούβλο που έχει ενισχυθεί με θερμομόνωση, θα απορροφήσει και θα αποθηκεύσει τη θερμική ενέργεια όταν το κτίριο θερμαίνεται. Ο τοίχος θα αναπροωθήσει αυτήν την ενέργεια στο εσωτερικό του κτιρίου όταν αυτό δεν θερμαίνεται, διατηρώντας έτσι μια ομοιόμορφη θερμοκρασία.

Η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας είναι εξαιρετική λύση για νέες οικοδομές, ωστόσο η θερμομονωτική της απόδοση σε σχέση με την εξωτερική θερμομόνωση είναι μικρότερη, επειδή δεν εκμεταλλεύεται πλήρως τη θερμοχωρητικότητα των τοίχων. Ένα ακόμα βασικό μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει τόσο καλή αντισεισμική συμπεριφορά.

Μόνωση στην Ταράτσα

Η θερμομόνωση της ταράτσας αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε ένα κτίριο.
Η ταράτσα είναι το σημείο που δέχεται τη μεγαλύτερη καταπόνηση από τα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, μια ταράτσα χωρίς επαρκή μόνωση επιτρέπει να χαθεί ώς και το 40% της συνολικής θερμότητας του κτιρίου.

Θερμομονώνοντας την οροφή του κτιρίου επιτυγχάνεται μεγάλη μείωση στις δαπάνες θέρμανσης και ψύξης. Η θερμομόνωση θα προστατεύσει ακόμα και την πλάκα από τη διάβρωση που σταδιακά υφίσταται λόγω των καιρικών συνθηκών.

Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικές λύσεις για να την εγκατάσταση αποτελεσματικής θερμομόνωσης στην ταράτσα.

μονωση στην-ταρατσα

Θερμομόνωση Υπογείου

Στα υπόγεια, η μόνωση πρέπει κανονικά να γίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Σε περίπτωση όμως που δεν έχει μονωθεί ο υπόγειος χώρος, μπορεί να μονωθεί εσωτερικά αργότερα, ώστε να μειωθούν οι θερμικές απώλειες όσο είναι δυνατόν περισσότερο. Η μόνωση θεωρείται απολύτως απαραίτητη πλέον, ειδικά αν ο χώρος κατοικείται μόνιμα.

Τα περισσότερα μονωτικά υλικά έχουν και επιπρόσθετες ιδιότητες. Υπάρχουν διαθέσιμα υλικά στην αγορά τα οποία παρέχουν ηχομόνωση, είναι αδιάβροχα, προστατεύουν από τη φωτιά και είναι οικολογικά.

Θερμομόνωση Πυλωτής

Η τοποθέτηση θερμομόνωσης στην πυλωτή της οικοδομής λειτουργεί σαν θερμική ασπίδα στην κατοικία του πρώτου ορόφου. Στις πυλωτές πρέπει να μονώνεται η επίπεδη επιφάνεια, τα δοκάρια και οι κολώνες, ώστε να μην δημιουργούνται θερμογέφυρες.

Η θερμομόνωση της οροφής στην πυλωτή επιτυγχάνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και μειώνει πολύ τα έξοδα θέρμανσης. Η αποτελεσματικότητα της θερμομόνωσης φαίνεται άμεσα από την εξοικονόμηση που προσφέρει, από την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Μονώστε τον Χώρο σας – με το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»!

Το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» σάς δίνει πλέον τη δυνατότητα να μονώσετε την κατοικία σας με κρατική επιχορήγηση!

Χιλιάδες νοικοκυριά, ζευγάρια και ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν πλέον να αναβαθμίσουν ενεργειακά και να μονώσουν τον προσωπικό τους χώρο με ελάχιστο κόστος – εξοικονομώντας τεράστια ποσά από το κόστος κλιματισμού σε βάθος χρόνου.

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει με υπευθυνότητα και άψογο επαγγελματισμό την θερμομόνωση-θερμοπρόσοψη του ακινήτου σας στα πλαίσια του προγράμματος «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» αναλαμβάνοντας τόσο τη σχετική μελέτη, όσο και τις τεχνικές εργασίες σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, διαμερίσματα.

Με εγγύηση την πείρα και τη φήμη μας, υποσχόμαστε, άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, ακρίβεια στην τήρηση των προθεσμιών και πλήρη συμμόρφωση με τους όρους του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» για να διασφαλιστεί στο πλήρες η χρηματοδότησή σας! 

Γιατί να Επιλέξετε την TECHNICAL EXPRESS;

 • Γιατί έχουμε πολύχρονη πείρα στην εγκατάσταση κάθε τύπου θερμομόνωσης και θερμοπρόσοψης και είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο, που θα καλύπτει όλες σας τις ανάγκες. Τα συνεργεία μας θα φροντίσουν για την άψογη τοποθέτηση – εγκατάσταση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστο και να έχει διάρκεια ζωής αρκετών δεκαετιών.

 • Γιατί διαθέτουμε άρτια εξοπλισμένα συνεργεία και σας υποσχόμαστε άριστο μονωτικό αποτέλεσμα και απόλυτη ασφάλεια.

 • Γιατί τηρούμε τις προθεσμίες που έχουμε υποσχεθεί και αφήνουμε τον χώρο σας καθαρό και τακτοποιημένο.

 • Γιατί σας ακούμε προσεκτικά και σεβόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

 • Γιατί αναλαμβάνουμε θερμομονωτικές εργασίες στην Αθήνα, αλλά και εκτός Αττικής, ιδίως σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θερμομόνωση & Θερμοπρόσοψη σε Αθήνα, Αττική & Υπόλοιπη Ελλάδα

Με έδρα την Αθήνα, το συνεργείο μας είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σε:

 Αθήνα και Αττική,

 Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο,

 Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα,

 όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με εγγύηση την πείρα και την επαγγελματική φήμη μας, υποσχόμαστε άριστο αποτέλεσμα στην εφαρμογή της θερμομόνωσης και την εγκατάσταση θερμοπρόσοψης για την προστασία του κτιρίου σας από τις καιρικές συνθήκες, καθώς και ακρίβεια στην τήρηση των προθεσμιών και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Μιλήστε μαζί μας.

Σύντομα ο καλύτερος λόγος να μας επιλέξετε θα είναι η γνωριμία μας.

Καλέστε μας τώρα στο 210 277 0313 ή στο 694 704 0482

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Όρους Χρήσης & GDPR