Κεραμοσκεπές - Σκέπαστρα

Κατασκευή, Επιδιόρθωση & Μόνωση σε Κεραμοσκεπές & Στέγαστρα

Κεραμοσκεπές/Σκέπαστρα

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει την κατασκευή, τη μόνωση και την επιδιόρθωση της στέγης σας, καθώς και την τοποθέτηση στεγάστρων και σκέπαστρων, όπου κι αν βρίσκεστε στην Αθήνα, την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα! 

Η στέγη είναι το σημαντικότερο στοιχείο κάθε κτιρίου - γι’ αυτό άλλωστε, πολλές φορές, ο όρος «στέγη» ταυτίζεται με την έννοια της ίδια της κατοικίας. Η στέγη παίζει τον κατεξοχήν προστατευτικό ρόλο σε ένα σπίτι, παρέχοντας ασφάλεια από τα καιρικά φαινόμενα. Μια σύγχρονη και καλά τοποθετημένη σκεπή συμβάλλει επίσης στη θερμομόνωση και την υγρομόνωση του οικήματος, ενώ μπορεί να αναβαθμίσει την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και να αναδείξει την εικόνα του, προσδίδοντας καλαισθησία και εκπέμποντας το προσωπικό στιλ του ιδιοκτήτη του. Μια σωστή στέγη/σκεπή, λοιπόν, είναι ένα λειτουργικό έργο τέχνης.

Οι πέργκολες είναι έξυπνες κατασκευές που σας επιτρέπουν να έχετε την κατάλληλη σκίαση στον κήπο σας, ώστε να τον απολαμβάνετε περισσότερο, να αυξήσετε την ιδιωτικότητα των μπαλκονιών σας και να ομορφύνετε τον χώρο σας με την αισθητική τους, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κατασκευές με βάση το ξύλο. 

Τα κιόσκια από την άλλη, είναι αυτόνομες κατασκευές που μπορούν να περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή και ξύλινα παγκάκια/τραπέζι, ώστε η οικογένεια να μπορεί να απολαμβάνει χαρούμενες οικογενειακές στιγμές στον κήπο του σπιτιού.

Συνεπώς, η στέγη – σκεπή που θα επιλέξετε για τον χώρο σας, καθώς και τα παντός είδους στέγαστρα είναι μια πολύ σημαντική επένδυση για κάθε οικογένεια, επαγγελματία και επιχείρηση.
Αρκεί, φυσικά, να κατασκευαστεί σωστά, από έμπειρους τεχνίτες και επαγγελματίες. 

Κεραμοσκεπές & Στέγαστρα Κάθε Τύπου

Οι έμπειροι τεχνίτες κεραμοσκεπών της TECHNICAL EXPRESS έχουν πείρα δεκαετιών σε κατασκευές, επιδιορθώσεις και μονώσεις κεραμοσκεπών, αλλά και τοποθετήσεις στεγάστρων κάθε τύπου. Με έδρα την Αθήνα, το συνεργείο μας είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σε κάθε γωνιά της Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τις Κυκλάδες. 

Γνωστοί για τη συνέπεια, την ταχύτητα και την ποιότητα των εργασιών μας, αναλαμβάνουμε:

 • την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, για να επιλέξετε τον κατάλληλο τύπο κεραμοσκεπής για το σπίτι σας·

 • την εκτίμηση του κόστους εργασιών, με οικονομική προσφορά και αναλυτικό χρονοδιάγραμμα·

 • την κατασκευή, επιδιόρθωση και μόνωση της κεραμοσκεπής σας με κλασικό αλλά και ασφαλτικό κεραμίδι·

 • την τοποθέτηση, επισκευή και συντήρηση υδρορροών·

 • την κατασκευή στεγάστρων – σκέπαστρων, όπως πέργκολες και κιόσκια·

 • την τοποθέτηση κεραμοσκεπής σε πέργκολες και κιόσκια·

 • την κατασκευή στεγάστρων εξειδικευμένων στις ανάγκες σας (λόγου χάρη επιπλέον στέγαστρο με κεραμίδι πάνω από πόρτες και παράθυρα)·

 • την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου σας στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για κάθε λογής κτίρια: μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, διαμερίσματα κτλ., καταστήματα, χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, βιομηχανικά κτίρια, αποθηκευτικοί χώροι, εργαστήρια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, χώρους νοσηλείας και κτίρια στέγασης δημόσιων υπηρεσιών·

 • τη συντήρηση της κεραμοσκεπής, της στέγης, τους σκέπαστρου ή του στεγάστρου σας, τόσο σε προσδιορισμένες ημερομηνίες, όσο και έκτακτα.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Κεραμοσκεπές από την TECHNICAL EXPRESS

Η σωστή κατασκευή της κεραμοσκεπής θα σας γλιτώσει εξαρχής κόπο αλλά και χρήματα, καθώς θα εξασφαλίσει την άψογη λειτουργικότητά της και αντοχή της σε βάθος χρόνου. Το σημαντικότερο στοιχείο σε μια κεραμοσκεπή είναι η στεγανοποίηση της με αεροδιαπερατή στεγανωτική μεμβράνη, καθώς και η θερμομόνωσή της, που πρέπει πάντα να καλύπτεται αποτελεσματικά από τη στεγανοποίηση που θα εφαρμοστεί.

Οι περισσότερες κακοτεχνίες που έχουν παρατηρηθεί αφορούν κακή στεγανοποίηση, ιδιαίτερα σε δύσκολα σημεία, όπως οι εσωτερικές γωνίες, οι καμινάδες και οι στηρίξεις βάσεων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση υγρασίας εντός της οικίας. Οι ελλείψεις αυτές έχουν, ως αποτέλεσμα, μεγάλο κόστος επισκευής, τόσο για τη στέγη - σκεπή, όσο και για τις επιφάνειες που έχουν υποστεί ζημιά. 

Άλλο ένα σημαντικό λάθος που παρατηρείται συχνά είναι η λανθασμένη γωνία κλίσης της σκεπής, με αποτέλεσμα το νερό της βροχής να εισχωρεί κάτω από τα κεραμίδια αντί να απομακρύνεται μέσω των υδρορροών. Ως γενικός κανόνας, στην Ελλάδα η επιτρεπτή - επιθυμητή κλίση είναι 25- 30%, ανάλογα με τους όρους δόμησης. Σε κάποιες περιοχές με βαρύ χειμώνα, π.χ. στη Μακεδονία, η κατάλληλη κλίση μπορεί να φτάνει και το 40% ή και περισσότερο για την αποφυγή συσσώρευσης χιονιού.

Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να πραγματοποιείται πρώτα μελέτη από έμπειρο μηχανικό, για να τεθούν τα σωστά θεμέλια μιας καλής κατασκευής. Η ομάδα της TECHNICAL EXPRESS, με την πολύχρονη πείρα της σε ανακαινίσεις σπιτιών, συνεργάζεται με έμπειρους μηχανικούς για να σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση, από την μελέτη έως την υλοποίηση. Σε περίπτωση που έχετε ήδη μηχανικό τον οποίο εμπιστεύεστε, μπορούμε να συνεργαστούμε άψογα μαζί του για να ολοκληρώσουμε τη στέγη εντός του προκαθορισμένου χρονοδιαγράμματος. 

Κατόπιν σχετικής μας επικοινωνίας, το συνεργείο της TECHNICAL EXPRESS θα στείλει έναν εξειδικευμένο συνεργάτη στον χώρο σας για να εκτιμήσει τις ανάγκες του έργου, να ακούσει προσεκτικά τις επιθυμίες σας και να σας προτείνει τις κατάλληλες τεχνικές λύσεις.

Τύποι Κεραμοσκεπής - Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

 • Κεραμοσκεπή με Κλασικά Κεραμίδια: Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη επιλογή στις κεραμοσκεπές, και όχι άδικα, καθώς διακρίνονται για τη φινετσάτη αισθητική που προσδίδουν στην κατασκευή, αλλά και την αντοχή τους στο χρόνο και ενάντια στις καιρικές συνθήκες.

  Στα πλεονεκτήματα πρέπει να προσθέσουμε και το γεγονός ότι η κλασική κεραμοσκεπή είναι η πιο οικονομική από όλες τις διαθέσιμες σημερινές επιλογές που έχει ο πελάτης. Το βασικότερο μειονέκτημα είναι, φυσικά, το βάρος: το κεραμικό κεραμίδι είναι το δεύτερο μετά το τσιμεντένιο.

  Από τα κεραμικά κεραμίδια μπορείτε να επιλέξετε τους εξής τύπους:

 • Ρωμαϊκά: ο κυρίαρχος τύπος στις στέγες της Ελλάδας. Είναι εύκολα στην τοποθέτηση και έχουν εξαιρετική ικανότητα απορροής των υδάτων. Είναι επίσης διαθέσιμα σε ποικιλία χρωμάτων: καφέ, κόκκινο, ώχρα, ροζ, γκρι, ζαφείρι (μπλε), σμαραγδί (πράσινο) και φυσικό.

 • Βυζαντινό: ο παλαιότερος τύπος κεραμιδιού. Η τοποθέτησή του είναι λίγο πιο περίπλοκη, καθώς τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα να παίρνει τον ρόλο του καναλιού εκβολής των υδάτων και το άλλο τον ρόλο του οδηγού των υδάτων στο κανάλι (εναλλάξ). Είναι ιδανική επιλογή για παραδοσιακούς οικισμούς, κτίσματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και διατηρητέα κτίρια. Διατίθεται σε κόκκινο, ροζ και μπεζ χρώμα.

 • Ολλανδικό: χρησιμοποιείται κατά κόρον στη Γερμανία. Πρόκειται για έναν τύπο κεραμιδιού με εξομαλυμένες καμπύλες, κατασκευασμένο ειδικά για περιοχές με βαρύ χειμώνα (λόγω της μεγαλύτερης επίπεδης επιφάνειας και σε συνδυασμό με μεγαλύτερες κλίσεις τοποθέτησης ενδείκνυνται για την αποφυγή συσσώρευσης χιονιού). Επίσης, είναι πιο βατό σε σχέση με το ρωμαϊκό και το βυζαντινό, κάτι που ενδείκνυται για εργασίες συντήρησης και καθαρισμού, τοποθέτησης φωτοβολταϊκών και παρόμοιων εργασιών που απαιτούν βάδιση επί της στέγης - σκεπής. Διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων, σαν αυτή του ρωμαϊκού.

 • Γαλλικό: άλλος ένας δημοφιλής τύπος κεραμιδιού στην Ευρώπη που διακρίνεται για τις βαθιές αυλακώσεις του και την εκλεπτυσμένη όψη του, καθώς αποπνέει τη Belle Epoque της Γαλλίας με τα εμβληματικά κτίρια. Είναι άριστο στην απορροή υδάτων, για αυτό και προτιμάται σε περιοχές με μεγάλα ετήσια βροχομετρικά ύψη. Η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη και η σύνδεση μεταξύ τους ερμητική, παρέχοντας εξαιρετική προστασία από την εισχώρηση υγρασίας εντός της κεραμοσκεπής. Διατίθενται σε κόκκινο, μπεζ και μπεζ - ροζ χρώμα.

 • Κεραμοσκεπή με Κεραμίδια Πολυπροπυλενίου: Στην όψη μοιάζουν πολύ με τα κεραμικά κεραμίδια, είναι όμως κατασκευασμένα από ένα τύπο πλαστικού, το πολυπροπυλένιο. Στα πλεονεκτήματά τους περιλαμβάνονται το μειωμένο βάρος σε σχέση με τα κλασικά κεραμίδια, αλλά και η αυξημένη αντοχή τους. Συνήθως ο προμηθευτής παρέχει και εγγύηση για πάρα πολλά χρόνια.

  Η τοποθέτησή τους είναι πολύ εύκολη και εξασφαλίζουν ακόμη καλύτερη ενεργειακή απόδοση, προσφέροντας έως και 6 φορές μεγαλύτερη θερμομόνωση έναντι των άλλων τύπων κεραμιδιών. Το μεγαλύτερό τους μειονέκτημα είναι η αρκετά υψηλή τιμή τους, σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες επιλογές. Παρότι πρόκειται για πλαστικό, είναι ειδικά κατασκευασμένο ώστε να μην φθείρεται από τη μακρόχρονη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου και να μην αρπάζει εύκολα φωτιά (έχοντας αντιαναφλεκτικά πρόσθετα) σε περίπτωση πυρκαγιάς.

 • Κεραμοσκεπή με Ασφαλτικά Κεραμίδια: Το πιο ελαφρύ «κεραμίδι», καθώς δεν πρόκειται στην ουσία για κεραμίδι αλλά για επεξεργασμένο ασφαλτόπανο, ώστε να μοιάζει με κεραμίδι. Είναι ιδανικό για ανακαίνιση παλιάς οροφής με χαμηλό προϋπολογισμό αλλά και για κτίρια στα οποία δεν πρέπει να καταβαρυνθούν με έξτρα βάρος από την κεραμοσκεπή. Επίσης, είναι ιδανική επιλογή για κτίρια με ιδιαίτερο, βιομηχανικό ύφος.

  Τα πλεονεκτήματα των ασφαλτικών κεραμιδιών είναι, προφανώς, το χαμηλό τους κόστος, το υψηλό επίπεδο στεγανοποίησης, καθώς και η ιδιαίτερη αισθητική τους.

  Βασικό τους μειονέκτημα, ο μικρός μέσος όρος ζωής (περίπου 10 - 15 χρόνια), και η flat όψη τους. Επίσης, η τοποθέτησή τους συνήθως απαιτεί εξειδικευμένο συνεργείο, που πιθανόν να αυξήσει κάπως το συνολικό κόστος.

 • Κεραμοσκεπή με Πάνελ Κεραμιδιού: Ο τελευταίος αυτός τύπος, το πάνελ κεραμιδιού, αναπτύχθηκε σχετικά πρόσφατα και προσφέρει μόνωση πολυουρεθάνης και μεταλλικά φύλλα που μιμούνται την εμφάνιση του κεραμιδιού. Είναι διαθέσιμα σε πολλές παραλλαγές χρωμάτων, ποιοτήτων και σχημάτων. Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι συνδυάζουν τα θετικά του κεραμιδιού με πολύ αποδοτική μόνωση. Η κάλυψη είναι πολύ ταχύτερη, καθώς τα συνδεόμενα τμήματα έχουν συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από ένα κεραμίδι και απαιτούν λιγότερη εργασία. Μπορείτε να τα βρείτε σε διάφορες παραλλαγές σε ποιότητα, χρώμα και σχήμα. Διακρίνονται για την αντοχή τους στις καιρικές συνθήκες και τα χτυπήματα. Παρέχονται σε διάφορες τιμές, ανάλογα με την ποιότητα, η ομάδα της TECHNICAL EXPRESS, όμως, προτείνει πάντα την καλύτερη δυνατή ποιότητα για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Η Σημασία Επιλογής της Πρώτης Ύλης

Η έμπειρη ομάδα της TECHNICAL EXPRESS είναι έτοιμη να σας προσφέρει όλη της την τεχνογνωσία στην κατασκευή της κεραμοσκεπής σας. Για να έχετε όμως ένα άρτιο αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να επιλέγετε υλικά με προδιαγραφές κατάλληλες για τις ιδιαιτερότητες του κτιρίου ή ακόμα και της τοποθεσίας στην οποία βρίσκεται. Επίσης, η ποιότητα των υλικών είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Εμείς θα σας προτείνουμε πάντα υλικά που πληρούν τις προδιαγραφές και θα φέρουν τις ανάλογες εγγυήσεις ποιότητας. Μαζί, θα βρούμε μια λύση που θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον προϋπολογισμό σας.

Πέργκολες και Κιόσκια από την TECHNICAL EXPRESS

Για να περνάτε εσείς και η οικογένειά σας περισσότερες ώρες χαλάρωσης στον κήπο σας, ή για να γίνει ο κήπος σας το σημείο συνάντησης της παρέας σας, τι καλύτερο από μια όμορφη πέργκολα τριγυρισμένη από λουλούδια, ή ένα ευρύχωρο κιόσκι με όλες τις ανέσεις - ίσως πλάι σε ένα όμορφα διαμορφωμένο barbeque;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε τα σχέδιά σας πραγματικότητα!

Σε τι διαφέρει η πέργκολα από το κιόσκι;

Η πέργκολα είναι στην ουσία ένα ξύλινο πλαίσιο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σκελετός για να τοποθετηθεί στην οροφή της τεντόπανο ή καλαμωτή και να δημιουργήσει σκιά. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί κεραμοσκεπή στην οροφή της. Σε περίπτωση που είναι ανοιχτή, δεν χρειάζεται άδεια δόμησης.

Το κιόσκι είναι πιο στιβαρή και περίπλοκη κατασκευή από τη πέργκολα, καθώς περιλαμβάνει το καθιστικό και το τραπέζι, και απαιτεί ειδική τεχνική για τη σωστή θεμελίωση και εγκατάστασή του.

Η πολύχρονη εμπειρία της ομάδας TECHNICAL EXPRESS εγγυάται τη γρήγορη κατασκευή υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Χρησιμοποιούμε την καλύτερη ξυλεία στην αγορά (Pitch Pine, Ιρόκο, Όρεγκον και Σουηδική), και δημιουργούμε την απόχρωση της επιλογής σας!

Εσείς Επιλέγετε – Εμείς το Κατασκευάζουμε!

Φυσικά, η επιλογή του τύπου και των υλικών της κεραμοσκεπής σας είναι μια σημαντική απόφαση – είναι μια επένδυση. Ό,τι κι αν επιλέξετε, θα έχει ένα συγκεκριμένο κόστος, και είναι λογικό να θέλετε να σας εξασφαλίσει τόσο την αισθητική, όσο και τη λειτουργικότητα και την προστασία και ασφάλεια του χώρου σας.
Επομένως, η επιλογή είναι δική σας!
Όποια και αν είναι η επιλογή σας, εμείς ως ειδικοί τεχνίτες της TECHNICAL EXPRESS θα φροντίσουμε για την άμεση και άψογη κατασκευή της κεραμοσκεπής ή των στεγάστρων που επιθυμείτε, για να τα απολαμβάνετε πολλά πολλά χρόνια!

Γιατί να Επιλέξετε την TECHNICAL EXPRESS;

 • Γιατί έχουμε μεγάλη πείρα σε ξυλουργικές εγκαταστάσεις και κατασκευές κάθε τύπου.

 • Γιατί διαθέτουμε άρτιο εξοπλισμό και υποσχόμαστε άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα και άριστη ασφάλεια.

 • Γιατί τηρούμε τις προθεσμίες που έχουμε υποσχεθεί και αφήνουμε τον χώρο σας καθαρό και τακτοποιημένο.

 • Γιατί σας ακούμε προσεκτικά και σεβόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

 • Γιατί αναλαμβάνουμε ξυλουργικές εργασίες στην Αθήνα, αλλά και εκτός Αττικής, ιδίως σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Κεραμοσκεπές, Πέργκολες & Κιόσκια σε Αθήνα, Αττική & Υπόλοιπη Ελλάδα

Εξυπηρετούμε ιδιώτες και επαγγελματίες σε:

 Αθήνα και Αττική,

 Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο,

 Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα,

 όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με εγγύηση την πείρα και τη φήμη μας ως επαγγελματίες, υποσχόμαστε άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, ακρίβεια στην τήρηση των προθεσμιών και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Μιλήστε μαζί μας.

Σύντομα ο καλύτερος λόγος να μας επιλέξετε θα είναι η γνωριμία μας.

Καλέστε μας τώρα στο 210 277 0313 ή στο 694 704 0482

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?