Ξυλουργικές Εργασίες & Κατασκευές

Ξυλουργικές Εργασίες & Κατασκευές με Συνέπεια & Ασφάλεια

Ξυλουργικές Εργασίες

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει ξυλουργικές εργασίες καικατασκευές κάθε τύπου σε Αθήνα, Αττική και την υπόλοιπηΕλλάδα! Ειδικευμένοι, έμπειροι ξυλουργοί μαραγκοίκατασκευάζουν οτιδήποτε χρειαστείτε με βάση το ξύλο.Μοναδικά κομμάτια που φτιάχνονται για τις δικές σας ανάγκες απόξυλουργούς με μακρόχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία για το ξύλο,γι αυτό το τόσο όμορφο, διαχρονικό και πολυδιάστατο υλικό.

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει να κατασκευάσει για σας:

 βιβλιοθήκες

 ντουλάπες υπνοδωματίων

 μικροέπιπλα, συρταριέρες

 κουζίνες (πάγκος κουζίνας, ντουλάπια κουζίνας)

 έπιπλα μπάνιου

 τραπεζαρίες, καναπέδες

 παιδικά δωμάτια

 βεστιάρια κ.ά.

Επίσης, αναλαμβάνουμε

 την κατασκευή ή επισκευή ξύλινων πατωμάτων ή πατωμάτων laminate.

 Αναπαλαιώνουμε έπιπλα.

 Επισκευάζουμε ξύλινες κατασκευές κάθε είδους, από αντικατάσταση τμημάτων, έως το λουστράρισμα αλλά και το λακάρισμα των επίπλων σας.

Κάθε κομμάτι ξύλου, με τους ρόζους, τα νερά, το χρώμα και τη μυρωδιά του διηγείται μια ιστορία που συγκινεί και γοητεύει. Ταυτόχρονα όμως, η χρηστική του αξία, η απλότητα και η κομψότητά του αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου κάθε σπιτιού. Εμπιστευτείτε, λοιπόν, τις ξυλουργικές εργασίες που χρειάζεστε σε πραγματικούς επαγγελματίες. 

Ξυλουργικές Εργασίες με Σύστημα & Συνέπεια

Για την υλοποίηση κάθε ξυλουργικής εργασίας η TECHNICALEXPRESS ακολουθεί τρία βήματα: μελέτη, σχεδίαση, κατασκευή.

 • Η TECHNICALEXPRESS μελετά τον χώρο και τις διαστάσεις του. Προτείνει λύσεις που θα σας ικανοποιούν πρακτικά και αισθητικά καθώς και πληθώρα κατάλληλων υλικών για την κατασκευή.

 • Στη συνέχεια σχεδιάζει, με τη δική σας συνεργασία την τελική μορφή της ξυλουργικής κατασκευής, επιλέγοντας μαζί σας το ξύλο και την απόχρωση που ικανοποιεί το γούστο και τις ανάγκες του χώρου σας. Υπάρχουν λύσεις για όλα τα γούστα και τις ανάγκες – καθώς και για όλους τους προϋπολογισμούς.

 • Τέλος, αφού συνδυάσουμε τα υλικά και της επιλογής σας με άριστη κατασκευή και το κατάλληλο φινίρισμα, η TECHNICAL EXPRESS κατασκευάζει το έπιπλο και το τοποθετεί στον χώρο σας τη μέρα και την ώρα που εσείς επιθυμείτε.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Πάγκος & Ντουλάπια Κουζίνας

Η βασική δομή της κουζίνας περιλαμβάνει τέσσερα κύρια στοιχεία:

 1. Σκελετός

 2. Ντουλάπια

 3. Πάγκος Κουζίνας

 4. Εξαρτήματα

Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στο καθένα.

παγκος και-ντουλαπια-κουζινας

Σκελετός Κουζίνας

Ο σκελετός της κουζίνας κατασκευάζεται σχεδόν πάντα από μελαμίνη. Η μελαμίνη είναι ένα συνθετικό πολυμερές υλικό σε φιλμ, ανθεκτικό στα γρατσουνίσματα, στην τριβή, τα απορρυπαντικά και τα διαβρωτικά. Είναι οικονομική, ανθεκτική και παράγεται σε λευκό χρώμα, σε αποχρώσεις πιστής απομίμησης όλων των ειδών ξύλου (οξιά, καρυδιά, κερασιά κλπ.), αλλά και σε πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Σημαντικό για την μελαμίνη είναι η σωστή επεξεργασία –το φινίρισμα- στα τελειώματα της επιφάνειας, τα «σόκορα», τα οποία συνήθως επενδύονται με ταινίες μελαμίνης η PVC. Το φινίρισμα της μελαμίνης μπορεί να γίνει τόσο καλό που μερικές φορές δεν το ξεχωρίζεις από το πραγματικό ξύλο.

Ντουλάπια κουζίνας

Τα ντουλάπια κουζίνας μπορούν να είναι κατασκευασμένα από:

Μασίφ ξυλεία

Το πιο ακριβό υλικό για τα έπιπλα κουζίνας είναι η μασίφ ξυλεία, δηλαδή από ατόφιο ξύλο τόσο στο πλαίσιο όσο και στο εσωτερικό.
Οι πόρτες μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων και σχεδίων σε διαστάσεις της επιλογής σας. Τα συνηθέστερα ξύλα για ντουλάπια κουζίνας είναι δρυς (βελανιδιά), δεσποτάκι, κερασιά, οξιά, και poplar. Το πιο ακριβό είδος ξύλου είναι η κερασιά, ενώ το πιο διαδεδομένο η δρυς.

Η μασίφ ξυλεία η πιο ακριβή αλλά αναμφίβολα η πλέον γοητευτική και διαχρονική. Για να μειώσετε το κόστος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μασίφ ξυλεία στην πρόσοψη και φθηνότερα υλικά στο εσωτερικό.

MDF με επένδυση από καπλαμά

Η κοντινότερη εναλλακτική λύση -και σαφώς φθηνότερη- από την μασίφ ξυλεία είναι οι επιφάνειες που επενδύονται με καπλαμά. Αυτές περιέχουν ένα πυρήνα από μοριοσανίδα (νοβοπάν) ή, στην καλύτερη περίπτωση, MDF και επικάλυψη από φλούδα πραγματικού ξύλου. 

Το MDF (Medium-density fibreboard) είναι παράγωγο ξύλου που χρησιμοποιείται ευρέως στην επιπλοποιεία επειδή έχει ελάχιστη απορροφητικότητα σε υγρασία και διαθέτει ομοιογένεια στην μάζα του. Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο του ξύλου, μπορεί να δώσει οποιοδήποτε επιθυμητό περίγραμμα, καμπύλη ή σκάλισμα εξαιτίας της καλής και λείας του επιφάνειας. Επιπλέον, μπορεί να επενδυθεί με διάφορα επιστρώματα καπλαμά.

Ο καπλαμάς είναι ουσιαστικά ένα διακοσμητικό ξυλόφυλλο: είναι ένα λεπτό φύλλο ξύλου πάχους από 0,55mm. Επειδή προέρχεται από τη φύση, αποτυπώνει την αυθεντική ομορφιά του ξύλου και μας δίνει μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Στις μέρες μας, η τεχνολογία βοηθά να αποδοθούν σε πλήρες βαθμό αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κάθε κορμού δένδρου που έχει χρησιμοποιηθεί.

MDF με βαφή λάκας

Η ακρυλική λάκα (ριπολίνη νερού) είναι ένα είδος βαφής που δημιουργεί εξαιρετικά λείες και στιλπνές επιφάνειες, εντυπωσιακές και μοντέρνες. Τα λακαριστά ντουλάπια βάφονται σε επιφάνειες MDF πάχους 19 χιλιοστών. 

Χρησιμοποιείται σε έπιπλα κουζίνας και σε έπιπλα μπάνιου, δίχως φόβο για την υψηλή υγρασία που υπάρχει στο χώρο. Είναι άοσμη και οικολογική, κατάλληλη για όλα τα έπιπλα εσωτερικού χώρου. Διατίθεται σε πάρα πολλά χρώματα, σε ματ και γυαλιστερές αποχρώσεις, και είναι η ιδανική λύση αν θέλετε τα ντουλάπια σας να έχουν την ίδια απόχρωση με τους τοίχους. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και τέλεια αισθητικά αποτελέσματα. 

Βακελίτης – HPL

Ο Βακελίτης (Laminate) είναι ένα σκληρό και ανθεκτικό υλικό επικάλυψης επιφάνειας φτιαγμένο από συνθετική ρητίνη. Η πραγματική του ονομασία είναι High Pressure Laminate (HPL). Επικολλάται πάνω σε MDF ή νοβοπάν με ειδικές ρητίνες και υπάρχει σε τεράστια ποικιλία χρωμάτων και μιμήσεων ξύλου ή άλλων σχεδίων. Τα ντουλάπια, οι πάγκοι και οι κουζίνες από βακελίτη είναι πολύ οικονομικότερα από τα αντίστοιχο ξύλινα μοντέλα.

Ο βακελίτης είναι ανανεώσιμο προϊόν, πολύ φιλικό προς το περιβάλλον, αντέχει στη διάρκεια του χρόνου χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση. Επιπλέον, αντέχει σε λεκέδες, κάψιμο από τσιγάρο, σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, σε τριβές, γρατσουνιές, κρούση, τριβή, σε καθαριστικά και απολυμαντικά. Είναι ανθεκτικός στη δημιουργία βακτηριδίων και μικροοργανισμών, και κρατάει σταθερό το χρώμα του τόσο στο φυσικό όσο και στο τεχνικό φως. 

Δεν αντέχει όμως το νερό στα σημεία των ενώσεων του, γι αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση από έμπειρους επαγγελματίες.

PVC (Πολυμερικός Βακελίτης) και High Gloss

Η επικάλυψη PVC και HIGH GLOSS χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια στη βιομηχανία επίπλων, επειδή τα γυαλιστερά ντουλάπια και οι επιφάνειες εργασίας δημιουργούν μια ευχάριστη και δροσερή αίσθηση στο χώρο του σπιτιού. Τα έντονα χρώματα (κόκκινο, μοβ, κίτρινο ή μπλε) βοηθούν να εξασφαλιστεί ότι η κουζίνα σας είναι μοναδική και αποτελεί την καρδιά του σπιτιού σας. 

Τα πολυμερικά φύλλα παράγονται είτε σε μονόχρωμες αποχρώσεις, είτε σε απομιμήσεις ξύλου. Οι απομιμήσεις είναι τόσο καλές ώστε μπορούν να συγκριθούν με ένα πραγματικό ξύλινο πορτάκι. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να βαφτούν με τα ίδια βερνίκια που χρησιμοποιούνται για ξύλινες επιφάνειες. Η εμφάνιση του είναι εντυπωσιακή και δίνει την αίσθηση μιας μοναδικής πολυτέλειας με μοντέρνα εμφάνιση.

Η εμφάνιση του είναι εντυπωσιακή και δίνει την αίσθηση μιας μοναδικής πολυτέλειας με μοντέρνα εμφάνιση. Οι γυαλιστερές επιφάνειες έχουν εκτός από ομορφιά αντοχή στο χρόνο και καθαρίζονται εύκολα. Επειδή το PVC έχει μικρότερη αντοχή στις γρατσουνιές από τον βακελίτη δεν χρησιμοποιείται για πάγκους εργασίας, παρά μόνο για κάθετες επιφάνειες.

Όποιο τύπο κουζίνας, σκελετού ή ντουλάπια κουζίνας και να επιλέξετε οι έμπειροι ξυλουργοί της TECHNICALEXPRESS έχουν πείρα δεκαετιών σε ξυλουργικές εργασίες. Με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό θα αναλάβουν να εκτελέσουν την εργασία που θα τους αναθέσετε. Οι ξυλουργοί μας αναλαμβάνουν ξυλουργικές εργασίες σε κάθε γωνιά της Αθήνας και της Αττικής, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα και τις Κυκλάδες.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Πάγκος Κουζίνας

Ο πάγκος σε μια κουζίνα παίζει σημαντικό ρόλο στη συνολική διακόσμηση του χώρου, καθώς μπορεί να προσφέρει ξεχωριστό στυλ. Η επιλογή είναι σημαντική τόσο από πρακτική όσο και από αισθητική άποψη. Ο πάγκος κουζίνας μπορεί να αναδείξει την ομορφιά των επίπλων κουζίνας σας και να δημιουργήσει μια ευχάριστη και χαρούμενη ατμόσφαιρα για εσάς και τους αγαπημένους σας. 

Ας δούμε παρακάτω μερικές από τις διαθέσιμες επιλογές πάγκων στην ελληνική αγορά, καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους:

Πάγκος Κουζίνας από Μάρμαρο

Λόγω της φυσικής του ομορφιάς το μάρμαρο, σε λευκές ή έγχρωμες αποχρώσεις, προσφέρει πολυτέλεια, μεγαλοπρέπεια και αναβαθμίζει κάθε χώρο στον οποίο ενσωματώνεται. Δίκαια θεωρείται αναντικατάστατο υλικό επειδή όπως όλα όσα προέρχονται απευθείας από τη φύση κρύβει στα μοτίβα και τους σχηματισμούς του διεργασίες χιλιάδων ετών. Η επιλογή της κατάλληλης απόχρωσης και του μοτίβου εξαρτάται πάντοτε από το ύφος και την αισθητική του χώρου όπου θα τοποθετηθεί ο μαρμάρινος πάγκος. 

Πλεονεκτήματα: Αντέχει στη υγρασία και είναι πολύ ανθεκτικό σε χρόνιες διαβρωτικές συνθήκες και σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι μαρμάρινοι πάγκοι δεν καίγονται και επίσης επισκευάζονται αν χρειαστεί. Το μάρμαρο δεν απορροφά λεκέδες, δεν αλλοιώνεται με το πέρασμα των ετών και καθαρίζεται εύκολα και απλά. 

Μειονεκτήματα: Σε σχέση με τα υπόλοιπα υλικά για πάγκους θεωρείται η πιο ακριβή επιλογή. Εξαιτίας του βάρους του το έπιπλο που θα στηρίζει τον πάγκο από μάρμαρο πρέπει να έχει μεγάλη αντοχή. Αν η πέτρα είναι πορώδης χρειάζεται συχνό πέρασμα με ειδικό βερνίκι.

Πάγκος Κουζίνας από Γρανίτη

Ο γρανίτης είναι 100% φυσικό προϊόν, παράγωγο εξόρυξης από λατομεία ανά τον κόσμο, το οποίο κόβεται σε διάφορα μεγέθη και στη συνέχεια υφίσταται ένα λεπτό φινίρισμα. 

Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε γρανίτη σε οποιαδήποτε απόχρωση, καθώς το χρώμα τους είναι φυσικό. Ευτυχώς, τα λατομεία συνήθως βγάζουν μεγάλες παρτίδες σχεδόν ίδιου προϊόντος οπότε μπορούμε να έχουμε ένα αισθητικά ενιαίο αποτέλεσμα στην κουζίνα μας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, αποχρώσεις και σχέδια αλλά χρειάζεται ειδικός τεχνίτης – μαρμαράς για την τοποθέτησή του.

Πλεονεκτήματα: Μένει για πάντα καινούριος, έχει εξαιρετικά χαμηλή απορροφητικότητα, υψηλή αντι-βακτηριαδιακή προστασία και ιδιαίτερα μεγάλη μηχανική και χημική αντοχή. Ενισχυμένη ικανότητα, λόγω της ελαστικότητας των ρητινών, να μην σπάει και να μην φθείρεται, έχει μεγάλη αντοχή στην θερμοκρασία, ενώ παράλληλα καθαρίζεται εύκολα.
 
Μειονεκτήματα: αν και αποτελεί σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν σήμερα, το κύριο μειονέκτημα του είναι το υψηλό οικονομικό κόστος. 

Πάγκος Κουζίνας από Χαλαζία

Ο γρανίτης είναι 100% φυσικό προϊόν, παράγωγο εξόρυξης από λατομεία ανά τον κόσμο, το οποίο κόβεται σε διάφορα μεγέθη και στη συνέχεια υφίσταται ένα λεπτό φινίρισμα. 

Δεν μπορούμε να παραγγείλουμε γρανίτη σε οποιαδήποτε απόχρωση, καθώς το χρώμα τους είναι φυσικό. Ευτυχώς, τα λατομεία συνήθως βγάζουν μεγάλες παρτίδες σχεδόν ίδιου προϊόντος οπότε μπορούμε να έχουμε ένα αισθητικά ενιαίο αποτέλεσμα στην κουζίνα μας. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, αποχρώσεις και σχέδια αλλά χρειάζεται ειδικός τεχνίτης – μαρμαράς για την τοποθέτησή του.

Πλεονεκτήματα: Μένει για πάντα καινούριος, έχει εξαιρετικά χαμηλή απορροφητικότητα, υψηλή αντι-βακτηριαδιακή προστασία και ιδιαίτερα μεγάλη μηχανική και χημική αντοχή. Ενισχυμένη ικανότητα, λόγω της ελαστικότητας των ρητινών, να μην σπάει και να μην φθείρεται, έχει μεγάλη αντοχή στην θερμοκρασία, ενώ παράλληλα καθαρίζεται εύκολα.
 
Μειονεκτήματα: αν και αποτελεί σίγουρα μια από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν σήμερα, το κύριο μειονέκτημα του είναι το υψηλό οικονομικό κόστος. 

Πάγκος Κουζίνας από Βακελίτη (Laminate)

Ο πιο δημοφιλής, κλασικός και οικονομικός πάγκος κουζίνας. Τον βρίσκουμε στο 90% των σπιτιών στη χώρα μας. Επειδή το βασικό υλικό του βακελίτη δεν είναι πάρα χαρτί, δίνει τη δυνατότητα να αποτυπωθεί πάνω του οποιοδήποτε φυσικό υλικό, π.χ. γρανίτης, μάρμαρο, ξύλο. Υπάρχει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, και μας προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην τελική εμφάνιση του πάγκου μας.

Πλεονεκτήματα: Χαμηλό κόστος, εύκολο και γρήγορο καθάρισμα. Έχει μεγάλη αντοχή σε λεκέδες, γρατσουνιές, σκληρή χρήση, υγρασία, θερμότητα και καθαρίζεται εύκολα και γρήγορα. Επιπλέον, δεν σκεβρώνει, σε αντίθεση με διάφορους τύπους ξύλου. 

Μειονεκτήματα: αν προκληθούν ζημιές από τη χρήση μαχαιριών ή την εναπόθεση πολύ ζεστών μαγειρικών σκευών πρέπει να αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου.

Πάγκος Κουζίνας από Πατητή Τσιμεντοκονία

Αν αναζητάτε ένα πολύ μοντέρνο και μινιμαλιστικό αποτέλεσμα ή πιο βιομηχανικό στυλ για την κουζίνα τότε ο πάγκος από πατητή τσιμεντοκονία είναι σίγουρα μια επιλογή που πρέπει να δείτε. 

Αυτό που κάνει την πατητή τσιμεντοκονία να ξεχωρίζει, είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα απόλυτα φυσικό και οικολογικό δομικό υλικό, το οποίο μάλιστα δεν περιέχει καθόλου τσιμέντο. Το κυριότερο συστατικό της είναι η Ποζουλάνη, δηλαδή η Θηραϊκή γη, ένα από τα πιο περιζήτητα και διάσημα φυσικά δομικά υλικά, το οποίο προέρχεται από τη στερεοποιημένη λάβα του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Άλλα υλικά που περιέχει επίσης είναι η ποταμίσια άμμος, ο υδραυλικός ασβέστης και το νερό. Είναι εύπλαστο υλικό και προσφέρει άπειρες δυνατότητες για ξεχωριστές δημιουργίες γρήγορα και σχετικά οικονομικά.

Πλεονεκτήματα: μεγάλη ανθεκτικότητα, τέλεια στεγανότητα, βιοκλιματικές ιδιότητες, αποτρέπει την παρουσία και ανάπτυξη μυκήτων στην επιφάνεια της, προσφέρει επίσης φυσική θερμομόνωση.

Μειονεκτήματα: χαράσσεται σχετικά εύκολα και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται συχνή συντήρηση με επάλειψη ειδικού βερνικιού. Η τοποθέτηση γίνεται χειροποίητα από εξειδικευμένο τεχνίτη και το τελικό αποτέλεσμα είναι δύσκολο να προδιαγραφεί. 

Πάγκος Κουζίνας από Φυσικό Ξύλο

Η ζεστασιά, η όψη και η αίσθηση που μας δίνει το φυσικό μασίφ ξύλο δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο. Ο ξύλινος πάγκος τοποθετείται εύκολα και ταιριάζει όχι μόνο σε κουζίνες με παραδοσιακό στυλ αλλά και με μοντέρνο. Συνδυάζεται εύκολα με μεγάλη ποικιλία υλικών και προσδίδει στο χώρο διαχρονική αισθητική κομψότητα.
 
Πλεονεκτήματα: Είναι ένα οικολογικό και ανακυκλώσιμο υλικό, τοποθετείται εύκολα και γρήγορα, είναι οικονομικά προσιτός, ανθεκτικός στη θερμότητα και με καλή αντοχή στα μικρο-χτυπήματα και τις διάφορες γρατζουνιές (που σε κάθε περίπτωση μπορούν να επισκευαστούν και εξαφανιστούν εύκολα με λείανση). 

Μειονεκτήματα: χρειάζεται τρίψιμο και στη συνέχεια κέρωμα κάθε 2-3 χρόνια για να συντηρηθεί σωστά και να φαίνεται πάντα καινούριος. Είναι ευαίσθητος στην υγρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες. Οι τροφές με όξινες ιδιότητες (π.χ. φρούτα) που μπορεί να τουαφήσουν σημάδια και να προκαλέσουν αλλοιώσεις στην επιφάνεια του ξύλου.

Πάγκος Κουζίνας από Κεραμικά Πλακίδια

Τα κεραμικά πλακίδια μπορούν να δώσουν ένα εντελώς διαφορετικό και εντυπωσιακό στυλ στην κουζίνα. Υπάρχουν σε τεράστια ποικιλία, από κλασσικά έως απόλυτα μοντέρνα σχέδια, σχήματα, χρώματα και υφές. Ακόμα πιο ιδιαίτερα είναι τα χειροποίητα κομμάτια για όσους αγαπούν την μοναδικότητα. 

Πλεονεκτήματα: μεγάλη αντοχή στην υγρασία, τις γρατσουνιές, τους λεκέδες, την υψηλή θερμοκρασία και καθαρίζεται εύκολα. Παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή (ιδιαίτερα τα εφυαλωμένα κεραμικά πλακάκια) στις γρατζουνιές, στους λεκέδες, στην υψηλή θερμοκρασία και στην υγρασία
Μειονεκτήματα: Βασικό μειονέκτημα είναι η περιορισμένη αντοχή στα χτυπήματα. Επειδή κάποια μπορεί με την πάροδο του χρόνου να σπάσουν, καλό είναι να αποθηκεύσετε μερικά αν χρειαστεί να αντικατασταθούν.

Πάγκος Κουζίνας από Ανοξείδωτο Χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας (inox), παρότι θεωρείται αρκετά ψυχρό υλικό για μια οικιακή κουζίνα, μπορεί να συνδυαστεί με επιτυχία με άλλα υλικά όπως το ξύλο και να δώσει πολύ ιδιαίτερη, μοντέρνα αίσθηση στον χώρο. Ο πάγκος από ανοξείδωτο χάλυβα θα εξακολουθεί να δείχνει σαν καινούριος ακόμα και μετά από πολλά χρόνια χρήσης. 

Πλεονεκτήματα: δεν διαβρώνεται σχεδόν καθόλου, παραμένει ανθεκτικός μετά από χρόνια και καθαρίζεται εύκολα. Δεν απορροφά τους λεκέδες και δεν επιτρέπει τη δημιουργία εστίας μικροβίων. Είναι ανθεκτικός στις υψηλές θερμοκρασίες και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Επειδή ανακυκλώνεται, θεωρείται υλικό ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον. 

Μειονεκτήματα: αποτελεί ακριβή λύση και θέλει μεγάλη προσοχή στην τοποθέτηση! Αν τοποθετεί λάθος το υπόστρωμα θα δημιουργηθούν βαθουλώματα στη διάρκεια της χρήσης του.

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει την κατασκευή και τοποθέτηση επίπλων και ντουλαπιών κουζίνας στην Αθήνα, την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα!

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Κατασκευή Επίπλων

Ντουλάπες

Στην TECHNICAL EXPRESS κατασκευάζουμε όποιο τύπο ντουλάπας επιθυμείτε. Μέλημά μας είναι η κατασκευή ποιοτικών επίπλων, που θα προσαρμοστούν στις οικονομικές δυνατότητες των πελατών μας και θα αντέξουν στον χρόνο.

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει να κατασκευάσει με πολύ μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια:

 • Ντουλάπες Κρεβατοκάμαρας

 • Ντουλάπες Εισόδου

 • Ντουλάπες Σαλονιού

 • Ντουλάπες Βεστιάρια

 • Ντουλάπες Μπάνιου

 • Εντοιχιζόμενες Ντουλάπες κ.ά.

Ντουλάπες υπνοδωματίων

Ειδικά για την ντουλάπα υπνοδωματίου σημαντική απόφαση αποτελεί αν θα είναι εντοιχιζόμενη ή ανεξάρτητη. Αν το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό, τότε θα ήταν προτιμότερο η επιλογή της ανεξάρτητης ντουλάπας, επειδή ίσως χρειαστεί να μετακινηθεί όταν υπάρξει αλλαγή στη διακόσμηση. Σε μεγαλύτερα δωμάτια, όμως, η εντοιχιζόμενη (κτιστή) ντουλάπα με τα πολλά διαφορετικά ράφια και αξεσουάρ είναι πιο εύχρηστη και λειτουργική. 

Επίσης πρέπει να αποφασιστεί αν η ντουλάπα θα είναι 

ανοιγόμενη ή συρόμενη. Αυτό κυρίως εξαρτάται από το διαθέσιμο χώρο μπροστά από τη ντουλάπα, επειδή για τα ανοιγόμενα φύλλα της ντουλάπας απαιτείται ένας χώρος τουλάχιστον 90cm, ενώ για τη συρόμενη τουλάχιστον 60cm. 

Το σύστημα ανοίγματος είναι εξίσου σημαντικό, καθώς επηρεάζει σημαντικά το τελικό κόστος. Στις συρόμενες ντουλάπες αυτό που στοιχίζει περισσότεροι είναι οι μηχανισμοί (υπάρχουν απλοί ή βαρέως τύπου), παρά τα υλικά κατασκευής του λοιπού επίπλου.

Υλικά κατασκευής: Ο τύπος και το πάχος του ξύλου. Τα τελευταία χρόνια μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν φέρει στην αγορά υλικά χαμηλότερης ποιότητας από το παρελθόν. Συχνά λοιπόν κάποιος μπορεί να αγοράσει μια αισθητικά όμορφη και φαινομενικά λειτουργική ντουλάπα αλλά σύντομα να διαπιστώσει ότι δεν έχει αντοχή ή ότι οι μηχανισμοί της χάλασαν ή δεν λειτουργούν σωστά. Για παράδειγμα ένα υλικό που χρησιμοποιούν συχνά σαν πρώτη ύλη είναι νοβοπάν που επενδύεται με χαρτί το οποίο έχει χρωματιστεί σε απομίμηση ξύλου. Είναι κάτι που μοιάζει με την γνωστή μελαμίνη, αλλά δεν έχει την αντοχή της και με το πρώτο χτύπημα οι επιφάνειες γδέρνονται. 

Πέρα από τον τύπο ξύλου, η ποιότητα και το κόστος μιας ντουλάπας επηρεάζεται και από το πάχος του ξύλου. Όσο πιο παχιά είναι μια πλάκα ξύλου τόσο πιο ανθεκτική αλλά και ακριβή γίνεται μια ντουλάπα. Στις φθηνές ντουλάπες το πάχος της πλάκας μπορεί να είναι ακόμα και 16 ή 18mm γεγονός που την καθιστά πολύ ευάλωτη σε μετακομίσεις αλλά και σε στήριξη βάρους.

Δημοφιλή υλικά κατασκευής σήμερα είναι: 

 • Βακελίτης. Ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή. Πρόκειται για σανίδες επενδενδυμένες με φύλλα από συνθετικά υλικά που μοιάζουν με το ξύλο. Μπορεί να έχει ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα.

 • Καπλαμάς. Σανίδες επενδενδυμένες με λεπτά φύλλα κερασιάς, καρυδιάς, δρυός και αχλαδιάς. Δύσκολα ξεχωρίζουν από ένα κομμάτι μασίφ ξυλείας. Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν μια κατασκευή από μασίφ ξυλεία αλλά οπωσδήποτε αποτελεί μια πιο δαπανηρή λύση.

 • Μελαμίνη. Είναι η πιο οικονομική λύση που υπάρχει διαθέσιμη σήμερα. Ως γνωστόν, τα ράφια, συρτάρια και οι πλάτες των ντουλαπιών κατασκευάζονται από μελαμίνη, αλλά είναι δυνατόν να γίνουν και τα φύλλα. Υπάρχει σε άπειρες αποχρώσεις. Ποιοτικά είναι κατώτερη από το βακελίτη.

 • Επιφάνειες με λάκα. Λάκα ονομάζεται ένα είδος βαφής που δημιουργεί εξαιρετικά λείες και στιλπνές επιφάνειες. Τη λάκα μπορείτε να την βρείτε κυριολεκτικά σε όλες τις αποχρώσεις, γι’ αυτό τα λακαριστά φύλλα αποτελούν την τέλεια λύση, αν θέλετε η ντουλάπα σας να έχει ακριβώς την ίδια απόχρωση με τους τοίχους.

 • Μασίφ ξυλεία. Ισχυρό και ανθεκτικό υλικό. Έχει διαχρονική αξία αλλά αποτελεί ακριβή επιλογή. Το ξύλο κερασιάς, οξιάς, καρυδιάς, δρυός και πεύκου δημιουργεί θαυμάσια αποτελέσματα και είναι απαράμιλλο σε ομορφιά. Χρειάζεται όμως προσοχή στην υγρασία (επειδή το ξύλο δεν είναι αδιάβροχο) και είναι επίσης ευάλωτο σε επιθέσεις παρασίτων και τον κίνδυνο σκεβρώματος. Για να μειωθεί το οικονομικό κόστος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μασίφ ξυλεία στην πρόσοψη της ντουλάπας και φθηνότερα υλικά στο εσωτερικό.

 • Αλουμίνιο. Έχει αναδειχθεί σε λαμπερό πρωταγωνιστή τα τελευταία χρόνια. Εφαρμόζεται στο πλαίσιο των φύλλων και συνδυάζεται κυρίως με γυαλί -διάφανο, χρωματιστό ή αμμοβολής- και βακελίτη. Δίνει ελαφριές κατασκευές που δεν υπάρχει περίπτωση να σκεβρώσουν. Με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, υπάρχει δυνατότητα να βαφεί στην απόχρωση που επιθυμείτε.

Βιβλιοθήκες

Οι έμπειροι τεχνίτες της TECHNICAL EXPRESS θα μελετήσουν τον χώρο και τις ανάγκες σας και θα σας προτείνουν τις κατάλληλες λύσεις για την κατασκευή της βιβλιοθήκης σας, ακόμα κι αν η κατασκευή της έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Ξύλινες Εσωτερικές Πόρτες

Οι εσωτερικές πόρτες προσφέρουν ασφάλεια, σιγουριά, ευκολία και καλαισθησία επειδή αποτελούν ένα σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο του χώρου. 

Η TECHNICAL EXPRESS κατασκευάζει εσωτερικές πόρτες οι οποίες βασίζονται στο προσωπικό γούστο και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Κάθε πόρτα συνοδεύεται από την κάσα της και είναι φροντισμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Οι ξύλινες πόρτες είναι ιδανικές για εσωτερικούς χώρους και είναι η πιο συνηθισμένη κατασκευή για εσωτερικές πόρτες. Είναι η πιο κλασική επιλογή γιατί βάφονται και συντηρούνται πολύ εύκολα, έχουν κλασική αξία και προσδίδουν αμέσως στο χώρο την αίσθηση του ακριβού και εκλεπτυσμένου. Επίσης είναι πιο ηχομονωτικές από τις αντίστοιχες σε laminate. Οι ξύλινες εσωτερικές πόρτες χωρίζονται σε μασίφ αλλά και σε πρεσαριστές με καπλαμά.

Οι εσωτερικές πόρτες από μασίφ ξύλο είναι η καλύτερη επιλογή για ένα αισθητικό και διαχρονικό αποτέλεσμα. Είναι ανθεκτικές στην υγρασία, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι πάντα στην μόδα. Είναι ακριβότερες από άλλες πόρτες αλλά είναι οι μόνες πόρτες που δεν θα χρειαστούν αλλαγή, μόνο συντήρηση. 

Τοποθετούμε επίσης εσωτερικές πόρτες πρεσαριστές με καπλαμά (MDF με καπλαμά ή κόντρα πλακέ με καπλαμά). Υπάρχουν σε πολλά σχέδια και χρώματα και είναι μια καλή επιλογή. Μειονέκτημά τους είναι ότι δεν είναι τόσο ανθεκτικές στην υγρασία. 

Τέλος, υπάρχουν και εσωτερικές πόρτες από LAMINATE. Οικονομική επιλογή, σύγχρονη, δημοφιλή και μοντέρνα. Συνήθως είναι MDF με laminate επένδυση. Διατίθενται σε πάρα πολλά χρώματα και σχέδια. Μιμούνται σχεδόν τέλεια το ξύλο και είναι ανθεκτικές σε γρατσουνιές. Ένα βασικό τους μειονέκτημα είναι το ότι δεν χρειάζονται συντήρηση και βαφή.

Ξύλινα δάπεδα - Ξύλινα πατώματα

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ομορφιά ενός δαπέδου από σκληρό ξύλο. Το ξύλινο πάτωμα χαρίζει ζεστασιά και μια αίσθηση επαφής με τη φύση, και αποτελεί μια πολύ δημοφιλή επιλογή, όχι μόνο για όσους προτιμούν το ρουστίκ και παραδοσιακό στυλ διακόσμησης αλλά και για όσους επιλέγουν πιο μοντέρνο στυλ.

Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό και στην αγορά είναι διαθέσιμες πολλές εναλλακτικές λύσεις που καλύπτουν όλα τα γούστα και τα οικονομικά βαλάντια.

Οι πλέον διαδεδομένοι τύποι ξύλινων δαπέδων και πατωμάτων:

 • Μασίφ Πάτωμα: αποτελείται εξ' ολοκλήρου από ξύλο. Συνήθως παράγεται σε πάχος 18 έως 23 χιλιοστά και τοποθετείται καρφωτό. Έχει υψηλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες.

 • Ημιμασίφ Πάτωμα: το ημιμασίφ πάτωμα αποτελείται από δύο μέρη: Το κάτω μέρος που αποτελεί την βάση από κόντρα πλακέ και το επάνω μέρος το οποίο είναι και το ξύλο επιλογής. Το ξύλο επιλογής κυμαίνεται σε πάχος από 2,5 έως 6 χιλιοστά.

 • Laminate Πάτωμα: το Laminate πάτωμα αποτελείται από 2 μέρη. Το κάτω μέρος που αποτελεί την βάση ονομάζεται HDF (High Density Fiberboard = υψηλής πυκνότητας ινοσανίδα) και το επάνω μέρος. Αυτά τα 2 μέρη ενώνονται με την πρακτική της πλαστικοποίησης (lamination).

Ξύλινες Κατασκευές – Πέργκολες, Κιόσκια, Στοιχεία Διακόσμησης

Αν χρειάζεστε κάποια ειδική ξύλινη κατασκευή που συνδυάζει την χρήση ξύλου με μηχανισμούς επίπλων ή και με σιδηροκατασκευές η TECHNICAL EXPRESS είναι ο ιδανικός συνεργάτης. Ενδεικτικά αναφέρουμε παρακάτω κάποιες από τις κατασκευές που μπορούμε να υλοποιήσουμε για εσάς:

 • Ταβάνια ραμποτέ ή άλλου τύπου

 • Κιόσκια και Πέργκολες

 • Ξύλινες κατασκευές διακόσμησης

 • Ξύλινες κατασκευές κήπου

 • Δεντρόσπιτα και σπιτάκια κήπου

Γιατί να Επιλέξετε την TECHNICAL EXPRESS;

 • Γιατί έχουμε μεγάλη πείρα σε ξυλουργικές εγκαταστάσεις και κατασκευές κάθε τύπου.

 • Γιατί διαθέτουμε άρτιο εξοπλισμό και υποσχόμαστε άριστο λειτουργικό αποτέλεσμα και άριστη ασφάλεια.

 • Γιατί τηρούμε τις προθεσμίες που έχουμε υποσχεθεί και αφήνουμε τον χώρο σας καθαρό και τακτοποιημένο.

 • Γιατί σας ακούμε προσεκτικά και σεβόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

 • Γιατί αναλαμβάνουμε ξυλουργικές εργασίες στην Αθήνα, αλλά και εκτός Αττικής, ιδίως σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ξυλουργικές Εργασίες & Κατασκευές Κάθε Τύπου

Οι έμπειροι ξυλουργοί της TECHNICAL EXPRESS έχουν πολύχρονη πείρα σε ξυλουργικές εργασίες και κατασκευές κάθε τύπου, από πάγκους κουζίνας και ντουλάπια κουζίνας, έως ξύλινα δάπεδα, κουφώματα και έπιπλα. 

Με έδρα την Αθήνα, το συνεργείο μας είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σε:

 Αθήνα και Αττική,

 Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο,

 Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα,

 όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με εγγύηση την πείρα και τη φήμη μας ως επαγγελματίες, υποσχόμαστε άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, ακρίβεια στην τήρηση των προθεσμιών και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Μιλήστε μαζί μας.

Σύντομα ο καλύτερος λόγος να μας επιλέξετε θα είναι η γνωριμία μας.

Καλέστε μας τώρα στο 210 277 0313 ή στο 694 704 0482

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Όρους Χρήσης & GDPR