Οικοδομικές Εργασίες

Οικοδομικές Εργασίες με Συνέπεια & Ασφάλεια

Οικοδομικές Εργασίες

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, ανακαινίσεις και κατασκευές κάθε τύπου σε Αθήνα, Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα!

Ειδικευμένοι τεχνίτες με πολύχρονη πείρα κατασκευάζουν αυτό που χρειάζεστε, όπως το φαντάζεστε, με κριτήριο το δικό σας γούστο.

Χρησιμοποιώντας υλικά εξαιρετικής ποιότητας, μα πάντοτε στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας, υλοποιούμε άμεσα κάθε έργο που αναλαμβάνουμε, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας. Η TECHNICAL EXPRESS στοχεύει πάντοτε σε ένα άψογο τελικό αποτέλεσμα, θεωρώντας το την καλύτερη διαφήμιση για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Η TECHNICAL EXPRESS αναλαμβάνει να κατασκευάσει για εσάς:

 Ανέγερση οικοδομών, κτισίματα

 Σοβατίσματα – επιχρίσματα

 Ταπετσαρίες

 Πέτρινες επενδύσεις – πέτρινες μάντρες

 Ενεργειακή αναβάθμιση

 Εργασίες για τη διευκόλυνση ή τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ

 Επισκευή και συντήρηση στεγών χωρίς χρήση ικριωμάτων

 Γκρεμίσματα – αποξηλώσεις – αποκομιδή

 Οικοδομικά μερεμέτια

 Γύψινα και τοποθέτηση πλακιδίων

 Κατασκευή πατητής τσιμεντοκονίας

 Μεταλλικές κατασκευές – γκαραζόπορτες – ρολά

 Συντήρηση και επισκευή των αγωγών κτιρίων

 Κατασκευή τζακιού σε εσωτερικό χώρο

Αρχικός σχεδιασμός των οικοδομικών εργασιών

Πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε οικοδομική εργασία, πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον ιδιοκτήτη το τι ακριβώς θέλει να κάνει στον χώρο του. Πρέπει, δηλαδή, να σχηματίσει μια εικόνα του τελικού αποτελέσματος στο μυαλό του, την οποία και θα πρέπει να μεταφέρει στους τεχνίτες όταν θα επιθεωρήσουν τον χώρο του.

Σε κάποιες περιπτώσεις η εικόνα που έχει κάποιος στο μυαλό του μπορεί να βελτιωθεί ή και να αλλάξει αφού εξετάσει προσεκτικά τις προτάσεις των ειδικευμένων τεχνιτών. Σημασία έχει ο τελικός σχεδιασμός που θα αποφασιστεί να ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική του πελάτη.

Όπως κι αν έχει, το βήμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα επιτρέψει να γίνει ένας προσεκτικός σχεδιασμός και προϋπολογισμός των σχετικών εργασιών. Όσο καλύτερα γίνει αυτό το βήμα, τόσο πιο γρήγορα και προπάντων οικονομικά θα γίνει οποιαδήποτε οικοδομική εργασία.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Ανέγερση Οικοδομών – Κτίσματα

Η ποιότητα της κατασκευής είναι πρωταρχικός μας στόχος σε κάθε οικοδομή. Οι υψηλές κατασκευαστικές προδιαγραφές εξασφαλίζουν αντοχή στον χρόνο, μεγάλη διάρκεια ζωής, ασφάλεια απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, οικονομία στη συντήρηση και τέλος, λειτουργικότητα και υψηλή αισθητική.

Το συνεργείο μας αναλαμβάνει παντός είδους κατασκευαστικές και οικοδομικές εργασίες, από την ανέγερση οικοδομών σε συνεργασία με αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς, έως τη συμπλήρωση κατασκευαστικών υποδομών, τη δημιουργία χωρισμάτων, την προσθήκη δωματίων, την κατασκευή ημι-υπαίθριων χώρων κτλ.

Είμαστε, επίσης, στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε συμβουλές και κατευθύνσεις για την προετοιμασία των εργασιών και του χώρου. Προϋπόθεση για την κατασκευή είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας από την πολεοδομική υπηρεσία και προηγείται κάθε άλλης εργασίας. Επίσης, χρειάζεται άδεια για κατεδαφίσεις, προσθήκες σε υπάρχουσες οικοδομές, αλλαγή χρήσης χώρων ή όψεων, συνένωση ή διαχωρισμό διαμερισμάτων, κτλ., καθώς και η εξασφάλιση σχετικών μελετών: 

 • Τοπογραφική

 • Αρχιτεκτονική

 • Στατική και αντισεισμική

 • Θερμομόνωσης

 • Πυροπροστασίας

 • Ενεργειακής αυτονομίας

 • Μηχανολογικών, υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (πυροπροστασία, ύδρευση, αποχέτευση, θέρμανση, κλιματισμός, φυσικό αέριο).

 • Έλεγχος και ασφάλεια του κτιρίου-αυτοματισμοί-ηλεκτρονικά συστήματα ( αφορά συστήματα θέρμανσης, φωτισμού, κλείδωμα παραθύρων κλπ.).

Επιπλέον μια μελέτη που αφορά τη σύσταση του εδάφους θεωρείται εξαιρετικής σημασίας καθώς αφορά το κόστος της θεμελίωσης αλλά και την έκταση της διαμόρφωσης και προετοιμασίας του χώρου (χωματουργικές εργασίες κλπ.).

Εργασίες Ανέγερσης και Αποπεράτωσης

Οι εργασίες για την κατασκευή μιας οικοδομής χωρίζονται στα εξής στάδια:

 • Χωματουργικές εργασίες : Οι χωματουργικές εργασίες περιλαμβάνουν τη χάραξη των ορίων εκσκαφής, την εκσκαφή των θεμελίων και τη διάστρωση του επιπέδου θεμελίωσης.

 • Θεμελίωση και φέρων οργανισμός : Κατ’ αρχάς πραγματοποιείται η θεμελίωση και ύστερα τοποθετείται ο φέρων οργανισμός, δηλαδή όλα τα απαραίτητα μεταλλικά υποστυλώματα, οι πλάκες και, φυσικά, το οπλισμένο σκυρόδεμα.

 • Τοιχοποιία : Η φέρουσα τοιχοποιία αποτελεί μέρος του δομικού σκελετού του κτιρίου, ενώ η τοιχοποιία πλήρωσης καλύπτει και διαμορφώνει τους χώρους χωρίς να σχετίζεται με τα φορτία της κατασκευής. Τέλος, υπάρχει και η διακοσμητική τοιχοποιία που δομείται για αισθητικούς λόγους.

 • Ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις : Στο αρχικό στάδιο, γίνονται πρώτα οι ηλεκτρικές και έπειτα οι υδραυλικές εγκαταστάσεις.

 • Μόνωση : Η υγρομόνωση και η θερμομόνωση τοποθετούνται στο υπόγειο, στο μεταλλικό σκελετό, στους τοίχους και στην ταράτσα.

 • Επίχρισμα : Το επίχρισμα με σοβά προσφέρει προστασία από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες και τις μεταβολές της θερμοκρασίας, ενώ έχει μεγάλη σημασία και για αισθητικούς λόγους, αφού μετατρέπει την επιφάνεια σε λεία και ομοιόμορφη.

 • Κουφώματα : Επόμενο στάδιο είναι η τοποθέτηση κουφωμάτων, η επιλογή των οποίων συνδέεται με αισθητικούς παράγοντες αλλά και με στόχο την καλύτερη θερμομόνωση και τη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

 • Δάπεδο : Η επικάλυψη του δαπέδου γίνεται με ξύλο, μάρμαρο ή πλακάκια κεραμικού, πορσελάνης, πλαστικού ή πέτρας.

 • Ελαιοχρωματισμός : Ο ελαιοχρωματισμός γίνεται στα ταβάνια, τους εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους, τις προσόψεις, τα κουφώματα, τα κλιμακοστάσια, τις πόρτες και τις μεταλλικές κατασκευές.

 • Ξυλουργικές εργασίες : Οι ξυλουργικές εργασίες περιλαμβάνουν την κατασκευή και τοποθέτηση των επίπλων κουζίνας και των εντοιχισμένων επίπλων στην κρεβατοκάμαρα.

 • Είδη Υγιεινής :  Έπειτα, γίνεται η τοποθέτηση των ειδών υγιεινής στο μπάνιο. 

 • Σκεπή : Αν γίνει κεραμοσκεπή στο κτίριο, αυτή κατασκευάζεται στα τελικά στάδια ανέγερσης του.

 • Επενδύσεις : Η επένδυση των εξωτερικών τοίχων με πέτρα ή διακοσμητικά στοιχεία αποτελεί το τελευταίο στάδιο στην κατασκευή.

 • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου : Την τελική πινελιά στην οικία δίνει η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία περιλαμβάνει διαφόρων ειδών εργασίες, τόσο κατασκευαστικές όσο και κηπουρικές.

Η Σημασία της Ποιότητας στις Οικοδομικές Εργασίες Συντήρησης

Με το πέρασμα των ετών όλα τα κτίσματα, ανεξάρτητα από την αρχική ποιότητα κατασκευής, εμφανίζουν διάφορα προβλήματα και απαιτούν κάποιου είδους συντήρηση, κυρίως λόγω της φθοράς των υλικών. Πολλοί ιδιοκτήτες μπαίνουν στον πειρασμό είτε να αναβάλλουν αυτές τις εργασίες, είτε να κάνουν κάτι πρόχειρο οι ίδιοι με σκοπό να μειώσουν το σχετικό κόστος.

Και οι δύο αυτές επιλογές, όμως, είναι βέβαιο ότι θα κοστίσουν αργότερα πολύ περισσότερο. Η καλύτερη και πλέον οικονομική λύση είναι κάθε εργασία συντήρησης να γίνεται στην ώρα της, από εξειδικευμένο τεχνικό.

Δεν υπάρχει απλή οικοδομική εργασία

Όσο απλή κι αν φαίνεται μια οικοδομική εργασία, περιλαμβάνει εργασίες που επηρεάζουν όχι μόνο την αισθητική, αλλά και τη λειτουργικότητα και, πρωτίστως, την ασφάλεια του χώρου.

Παράλληλα, κάθε οικοδομική εργασία συντήρησης επηρεάζει συνήθως και άλλα στοιχεία του χώρου: μια αλλαγή στα πλακάκια στο μπάνιο μπορεί να επηρεάσει τα υδραυλικά ή ακόμη και την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Συχνά, ιδιώτες ή «πολυτεχνίτες» προσπαθούν να κάνουν μόνοι τους ένα μερεμέτι, αλλά ανοίγουν περισσότερες δουλειές από όσες ολοκληρώνουν.

Η TECHNICAL EXPRESS διαθέτει συνεργεία όλων των ειδικοτήτων, κι έτσι εγγυάται άψογη και προπάντων ολοκληρωμένη εκτέλεση κάθε οικοδομικής εργασίας, χωρίς παραλείψεις, ή εκκρεμότητες.

Να θυμάστε ότι τα λάθη, ιδιαίτερα σε οικοδομικές εργασίες, μπορούν να προκαλέσουν άσκοπες καθυστερήσεις, να στοιχίσουν ακριβά – ακόμη και να βάλουν ζωές σε κίνδυνο, ή να σας βάλουν σε μπελάδες με κρατικές υπηρεσίες.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Οικοδομικές Εργασίες Ανακαίνισης

Το ίδιο ισχύει και για την ανακαίνιση ενός χώρου. Είτε πρόκειται για ολική ανακαίνιση, είτε για μερική, η τεχνογνωσία και η πείρα του συνεργείου αποτελεί την καλύτερη εγγύηση μια ποιοτική εργασία, που θα παραμείνει σε καλή κατάσταση, και επομένως δεν θα απαιτήσει επιπλέον χρήματα στο μέλλον, για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που ίσως επιβάλλουν οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης. Οι πλέον συνηθισμένοι είναι οι εξής:

Ανάγκη για Ανανέωση

Ο χρόνος που περνούμε σπίτι μας πρέπει να μας ξεκουράζει και να μας εμπνέει. Παράλληλα, ο ίδιος ο χώρος πρέπει να είναι πρακτικός και λειτουργικός για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Επομένως, ένα σπίτι που πριν από 20 χρόνια ήταν ιδανικό, σήμερα μπορεί να είναι καταθλιπτικό και δυσλειτουργικό. Τις προηγούμενες δεκαετίες χτίζονταν σπίτια με διαρρύθμιση που έδινε έμφαση στο σαλόνι. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο περιλάμβανε πολλά, μα μικρά δωμάτια, μεγάλο αριθμό τοίχων, μικρό αριθμό από πρίζες κ.ά, με αποτέλεσμα πολλοί χώροι να αποδεικνύονται δυσλειτουργικοί για τον σύγχρονο ένοικο, ο οποίος κινείται πλέον σε πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς και έχει ανάγκη από απλότητα και πλήρεις ανέσεις. Αν δεν επαρκούν οι αποθηκευτικοί χώροι μέσα στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην κρεβατοκάμαρα, ή αν η διαρρύθμιση είναι ξεπερασμένη, τότε ο χώρος χρειάζεται να γίνει πιο ευχάριστος και πρακτικός, αντανακλώντας παράλληλα το γούστο και την προσωπικότητά του ιδιοκτήτη.

Με λίγη σκέψη όμως, οι χώροι μπορούν να διαμορφωθούν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, ώστε να αξιοποιείται πλήρως ο διαθέσιμος χώρος. Οι εκπρόσωποι της TECHNICAL EXPRESS μπορούν να προτείνουν πολλά ελκυστικά σχέδια εξοικονόμησης χώρου, τα οποία απλώς θα κάνουν καλύτερη τη χρήση του, χωρίς να επεκτείνουν τις διαστάσεις του.

Ζημιές και Φθορά

Όσο πιο γρήγορα επισκευαστούν πιθανές ζημιές ή φθορά του κτιρίου από το πέρασμα του χρόνου, τόσο λιγότερο άγχος, ένταση και κόστος θα προκαλέσουν.

Αύξηση της Αξίας του Ακινήτου

Εξίσου ισχυρό κίνητρο για την πραγματοποίηση οικοδομικών εργασιών είναι και η αύξηση της αξίας του ακινήτου, ιδιαίτερα αν αυτό προορίζεται για ενοικίαση ή πώληση. Με τη ραγδαία άνοδο των ενοικιάσεων, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επενδύουν στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του ακινήτου τους για να εξασφαλίσουν ένα σταθερό και αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα. Όσο παλιό κι αν είναι ένα σπίτι, μπορεί να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμίσει τη μεταπωλητική του αξία. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση, υπομονή κι ένα καλό συνεργείο της TECHNICAL EXPRESS!

Όποια κι αν είναι η φύση των οικοδομικών εργασιών που χρειάζεστε, το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να μας καλέσετε: ένας εκπρόσωπος της TECHNICAL EXPRESS θα έρθει στον χώρο σας, θα ακούσει προσεκτικά τις ανάγκες σας και θα σας προτείνει υλικά και διάφορες εναλλακτικές λύσεις για ένα τελικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και την αισθητική σας, χωρίς όμως να υπερβείτε τον προϋπολογισμό σας.
Μόλις συμφωνηθεί το κόστος και ο χρόνος παράδοσης, τα συνεργεία και οι τεχνικοί μας θα ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες τους. 

Αγορά Οικοδομικών Υλικών

Πολλοί ιδιώτες νομίζουν ότι, αν αγοράσουν οι ίδιοι τα υλικά που θα απαιτηθούν για μια οικοδομική εργασία, θα μειώσουν το συνολικό κόστος.
Αυτό όμως ισχύει μόνο αν ο ίδιος ο πελάτης ανήκει ή έχει πείρα στον κατασκευαστικό κλάδο. Αν όχι, είναι βέβαιο πως θα καταντήσει να πληρώσει περισσότερα.

Αντίθετα, ένας έμπειρος τεχνίτης όχι μόνο ξέρει ακριβώς τι θα χρειαστεί για κάθε οικοδομική εργασία, αλλά και να το εξασφαλίσει σε πιο οικονομικές τιμές, λόγω των συνεργασιών και των γνωριμιών που έχει με προμηθευτές οικοδομικών υλικών.

Αν αφήσετε στο συνεργείο μας την αγορά των υλικών, απαλλάσσετε τον εαυτό σας από το όλο άγχος, εξοικονομείτε χρόνο και κόπο και εξασφαλίζετε άριστη ποιότητα για τα χρήματα που είστε διατεθειμένοι να δώσετε.

Κόστος Οικοδομικών Εργασιών

Πολλοί είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το συνολικό κόστος μιας οικοδομικής εργασίας. Τα τετραγωνικά, η πολυπλοκότητα των εργασιών, η χρονική διάρκεια για να αναφέρουμε μόνο μερικούς.

Στην TECHNICAL EXPRESS εγγυόμαστε την προσήλωσή μας στο κόστος που θα συμφωνηθεί εξαρχής για τις συγκεκριμένες εργασίες που θα μας αναθέσετε, χωρίς κρυφές και έξτρα χρεώσεις.

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?

Σεβασμός στους Γείτονες και τη Νομοθεσία

Ακόμα κι αν οι οικοδομικές εργασίες γίνονται αποκλειστικά στον χώρο του πελάτη, συνήθως επηρεάζουν με κάποιον τρόπο και τους γείτονες.
Τα συνεργεία μας εγγυώνται απόλυτα σεβασμό για τους γείτονές σας στις ώρες κοινής ησυχίας, τις αρχές και τη σχετική νομοθεσία. Λαμβάνουμε, επίσης, υπόψη περιοχές με ιδιαιτερότητες (π.χ. την ύπαρξη νοσοκομείου ή κλινικής, σχολείου ή άλλων ευαίσθητων κοινωνικά υποδομών).

Δείχνουμε μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των μπάζων και των σκουπιδιών που ίσως προκύψουν από τις οικοδομικές εργασίες, ενώ παράλληλα σας ενημερώνουμε για σχετικές οδηγίες ή νόμους που ισχύουν για την οικοδομική εργασία που θέλετε να εκτελέσετε, ώστε να μην έχετε προβλήματα με τις αρχές ή την αστυνομία.

Γιατί να Επιλέξετε την TECHNICAL EXPRESS;

 • Γιατί έχουμε εμπειρία πολλών ετών και συνεχή ενασχόληση στις οικοδομικές εργασίες κάθε τύπου και είμαστε έτοιμοι να σας παρουσιάσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο, καλύπτοντας όλες σας τις ανάγκες. Τα συνεργεία μας θα φροντίσουν για τη σωστή κατασκευή και τοποθέτηση ώστε το αποτέλεσμα να είναι άριστο και να έχει πολυετή διάρκεια ζωής.

 • Γιατί διαθέτουμε άρτια εξοπλισμένα συνεργεία και σας υποσχόμαστε άριστο αποτέλεσμα και απόλυτη ασφάλεια.

 • Γιατί τηρούμε τις προθεσμίες που έχουμε υποσχεθεί και αφήνουμε τον χώρο σας καθαρό και τακτοποιημένο.

 • Γιατί σας ακούμε προσεκτικά και σεβόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

 • Γιατί αναλαμβάνουμε κάθε είδους οικοδομικές εργασίες στην Αθήνα, αλλά και εκτός Αττικής, ιδίως σε Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Οικοδομικές Εργασίες σε Αθήνα, Αττική & Υπόλοιπη Ελλάδα

Με έδρα την Αθήνα, το συνεργείο μας είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σε:

 Αθήνα και Αττική,

 Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο,

 Κυκλάδες, Σποράδες, Δωδεκάνησα,

 όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με εγγύηση την πείρα και τη φήμη μας, υποσχόμαστε άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, ακρίβεια στην τήρηση των προθεσμιών και απόλυτο σεβασμό στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Μιλήστε μαζί μας.

Σύντομα ο καλύτερος λόγος να μας επιλέξετε θα είναι η γνωριμία μας.

Καλέστε μας τώρα στο 210 277 0313 ή στο 694 704 0482

Ψαχνετε για ανακαινιση με υψηλες προδιαγραφες?